Drevené brány

02.04.2014 22:35

Drevo je také staré ako sám človek. Je súčasťou nášho života. Staviame z dreva, vyrábame z neho nábytok, vykurujeme ním, žijeme s ním každý deň. Potrebujeme drevo, veď odkedy existujeme, stále ho používame.

Veľkoleposť dreva spočíva aj v tom, že na jeho produkciu nepotrebujeme priemysel, nevzniká z neho odpad, a čo je najlepšie, reprodukuje sa. Drevo je viazaná slnečná energia pomocou „chlorofylového laboratória“ z pohľadu celej generácie.



Máloktorý materiál dokáže naplniť pocit komfortu a estetiky, ktorý nám dáva drevo. Popri svojej ojedinelej vôni a kráse spĺňa všetky požiadavky potrebné pre dnešnú dobu. Či sa jedná o pevnosť alebo o parameter energetickej úspornosti.

Svojou krásou a rôznorodým použitím tohto nám drevo zabezpečí ozdobu domova, preto sa vyrábajú drevené brány z toho najkvalitnejšieho dreva .

Vďaka dnešným moderným technológiám sa väčšina drevených brán vyhotovuje tak, že kvôli lepšej odolnosti sa ošetrujú už aj jednotlivé vrstvy dreva. Ak sa jedná o vonkajšie drevené brány, neodmysliteľná je vhodná povrchová úprava, aby sa kvalita zachovala čo najdlhšie. Drevené brány sa dajú ochrániť voči poveternostným podmienkam iba správnou povrchovou úpravou a pravidelným udržiavaním.

Keďže drevo má malú tepelnú rozťažnosť a nemá vodivosť tepla, najväčšou prednosťou drevených brán je, že sa dá výborne tepelne izolovať a nevznikajú tepelné mosty kvôli tepelným výkyvom vonkajšieho a vnútorného prostredia. Zo stránky energetickej úspory sú drevené brány vhodné aj preto, lebo teplo ostane vo vnútri a chlad vonku.

Nevýhodou drevených vchodových dverí je, že oproti plastovým a hliníkovým dverám si vyžadujú väčšiu starostlivosť o povrchovú úpravu.